Assen, de hoofdstad van de provincie Drenthe, is een stad die veel te bieden heeft voor zowel toeristen als inwoners. Met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en diverse activiteiten is er altijd wel iets te doen in deze gezellige stad. In deze blog zullen we je meenemen langs de leukste bezienswaardigheden en activiteiten die Assen te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Een van de bekendste bezienswaardigheden in Assen is het Drents Museum. Dit museum is gevestigd in een prachtig gebouw en heeft een uitgebreide collectie van archeologische vondsten en kunst uit de provincie Drenthe. Ook is er regelmatig een wisselende tentoonstelling te bewonderen. Een andere aanrader is het Asserbos, een groot en veelzijdig bos waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of picknicken. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan het historische centrum van Assen, waar je kunt genieten van mooie gebouwen, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes.

Activiteiten

In Assen worden het hele jaar door diverse evenementen en activiteiten georganiseerd. Zo vindt er jaarlijks het beroemde TT Festival plaats, waarbij de stad wordt omgetoverd tot een groot feestterrein voor motorliefhebbers. Ook is er een groot aanbod aan sportieve activiteiten, zoals klimmen, karten en paintballen. Voor een ontspannen dagje uit kun je terecht bij het subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever of bij de bioscoop. En voor de cultuurliefhebbers zijn er regelmatig theatervoorstellingen en concerten te bezoeken in het DNK (De Nieuwe Kolk).

Overnachten in Assen

Wil je na een dag vol activiteiten en bezienswaardigheden graag overnachten in Assen? Dan zijn er verschillende hotels in de stad te vinden. Een aanrader is hoteldejonge, gelegen in het hart van Assen. Dit hotel biedt comfortabele kamers, een gezellige bar en een goed restaurant. Ook kun je hier fietsen huren om de omgeving te verkennen. Andere hotels in Assen zijn onder andere Van der Valk hotel assen en Best Western City Hotel de Jonge.

Of je nu op zoek bent naar cultuur, natuur, sport of ontspanning, in Assen is er voor ieder wat wils. Met haar vele bezienswaardigheden, activiteiten en hotels is deze stad zeker een bezoekje waard. Dus pak je koffer en ontdek zelf wat er allemaal te doen is in Assen!