Veel reizigers zijn van mening dat wanneer je een ‘echte’ reiziger bent, je niet op all inclusive vakantie gaat. Dit is simpelweg niet weggelegd voor jou. Hieronder wordt het tegendeel bewezen.

Een ultieme vakantie begint bij online oriënteren
Ik hoor je al denken, hoe kan je nou genieten van je vakantie als je elke dag in hetzelfde restaurant ‘moet’ eten waar dezelfde gerechten worden geserveerd en waar dag-in dag-uit, dezelfde mensen rondlopen die samen met jou lachen om het entertainment team. Doordat je helemaal niets moet doen, maar alles mag doen of zelfs voor je gedaan wordt, kun je tijdens je all inclusive vakantie genieten met een grote letter G!

Daarnaast hoef je helemaal niet elke dag in hetzelfde restaurant hetzelfde gerecht te eten. Neem in de oriëntatiefase de tijd om het juiste all inclusive resort te kiezen. Sommige restaurants serveren dagelijks iets anders en grotere resorts hebben vaak diverse restaurants. Tip: lees reviews van reizigers die je voor zijn gegaan.

Veel mensen denken dat wanneer je alleen verblijft op basis van logies (of met ontbijt) je goedkoper uit bent aan het einde van de streep. Dit is niet altijd het geval, als je je goed oriënteert kies je een plek waar alles is inbegrepen én je nog goedkoper uit bent ook! Voordat je reis begint weet je precies waar je aan toe bent wat betreft het budget. Neem voor de zekerheid een extra zakcentje mee voor activiteiten of excursies buiten het hotel.

Zo ziet een gemiddelde dag eruit:

  • Je slaapt tot en met je uit jezelf wakker wordt! Je hoeft je niet te haasten om nog ergens een ontbijtje te scoren, want bij jouw eigen hotel kun je toch de hele dag eten en drinken.
  • Wanneer je in het restaurant bent aangekomen kun je een boterham met kaas op je bord leggen of kiezen voor yoghurt met muesli. Mocht je ontzettend grote honger hebben, kun je zelfs kiezen voor een warme maaltijd. Daarnaast kun je rustig een tweede keer lopen om nog een extra croissantje op je bord te leggen of een kop koffie in te schenken.
  • Na het ontbijt verplaats je je naar het zwembad of richting het strand. In beide gevallen zijn de strandbedjes inbegrepen.
  • Na een tijdje krijg je het ontzettend heet en neem je een frisse duik. Er zijn meerdere sportieve activiteiten georganiseerd om anderen te leren kennen en jezelf te vermaken.
  • Krijg je dorst? Loop even naar het barretje bij het zwembad/strand. Hier kun je voor niets wat lekker halen. Is het ondertussen al lunchtijd? Dan kun je bij een van de restaurants of barretjes een lekkere maaltijd halen. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere kleine hapjes te halen verspreidt over de dag. Het restaurant is immers de hele dag open.
  • Als je ’s middags bij het hotel wil blijven kun je teruglopen naar het zwembad of langs het strand wandelen. Ook zijn er excursies die je kunt boeken of misschien wil je wel even een kijkje nemen in de dichtstbijzijnde stad. Het geld wat je hier uitgeeft zit niet bij de all inclusive vakantie in.
  • Terug bij het hotel? Dan is het tijd voor het avondeten. Hierna begint de avondshow. Allereerst is de kinderdisco, maar daarna geeft het entertainment team vaak een leuke show voor iedereen. De flauwste grappen worden gemaakt en mensen gaan uit hun bol tijdens de playbackshow.
  • Heb je een paar drankjes gehad en ben je moe van al dat lachen en dansen? Dan verplaats je je rustig naar je hotelkamer om weer in je bed te duiken.

Dit is de ultieme vakantie om helemaal tot rust te komen! Ook wanneer je iemand bent die zich snel verveelt zijn er genoeg opties. Denk aan alle activiteiten die je op het resort kan doen en alle excursies die je kan boeken. Maak het zo gek als je zelf wil!