ZORG ERVOOR DAT U EEN DUIDELIJK REISBELEID HEBT OPGEZET
Een goed gedefinieerd reisbeleid is een belangrijke (en kosteneffectieve) manier van effectief reisbeheer. Een gespecificeerd reisbeleid moet duidelijk vastgestelde richtlijnen voor alle werknemers bevatten met betrekking tot verantwoordelijkheden en tijdens het reizen; reisarrangementen en reiskosten.

Er zijn tal van factoren waarmee u rekening moet houden bij het opstellen van een reisbeleid voor uw bedrijf.

Hoewel kosteneffectiviteit een belangrijke vereiste is, is het van vitaal belang dat u de veiligheid en kwaliteit van de reisservice niet in gevaar brengt en ook geen concessies doet aan de reisbehoeften van reizende werknemers. Bied een kleine verscheidenheid aan opties waarmee werknemers er een kunnen kiezen die het beste bij hen past. U kunt onnodige compromissen nog verder vermijden door medewerkers hun mening en / of mening te laten geven tijdens het besluitvormingsproces.

Zorg er altijd voor dat u in geval van calamiteiten altijd de up-to-date contactgegevens van uw medewerkers bij de hand heeft.

De verantwoordelijkheid met betrekking tot uitgaven – persoonlijk, zakelijk, vrijetijdsbesteding enz. – moet altijd duidelijk en nauwkeurig worden omschreven.

KRIJG EEN GRIP OP REIS TECH
Reisplanning heeft ongetwijfeld een revolutie teweeggebracht door de opkomst van online boekingsapps. Het probleem met de toenemende beschikbaarheid van dergelijke tools is kiezen welke u wilt gebruiken voor uw zakenreisplanning.

Een geweldige optie is om een ​​’gepersonaliseerde’ online boekingstool te hebben die op maat is gemaakt volgens het specifieke reisbeleid en de behoeften van uw bedrijf. Hoewel het hebben van uw eigen reistechniek voordelen heeft – zoals het verhogen van de efficiëntie met ingebouwde goedkeuringsprocessen en het op elk moment beheren van uw reizen – zijn er een paar nadelen die moeten worden opgemerkt. Het eerste ontwerp en de montage, evenals de verdere administratie, van een op maat gemaakte online boekingstool kan behoorlijk steil zijn. Een ander nadeel is dat al het benodigde onderzoek uw verantwoordelijkheid is. Het roept de vraag op of het gemak de vereiste inspanning en kosten waard is.